
طرح جدید اینستاگرم برای مقابله با محتواهای جعلی
هنگامی که اینستاگرام برای اولین بار منتشر شد، به عنوان یک اپلیکیشن برای اعمال فیلترهای مختلف بر روی عکسها و اشتراک گذاری بین کاربران شناخته شد. فیسبوک در سال 2012، اینستاگرام را به مبلغ 1 میلیارد دلار خریداری کرد.
بر خلاف فیسبوک، اینستاگرام به عنوان یک پلتفرم برای تحریک احساسات کاربران با انتشار اخبار جعلی و پروپاگاندی سیاسی شناخته شده نیست. با این حال امروز گزارشی توسط یکی از نویسندگان سایت The Verge منتشر شد که نشان میدهد اقداماتی برای جلوگیری از انتشار پستهای جعلی و دورغین بر روی این پلتفرم و شبکه اجتماعی محبوب صورت گرفته است. اینستاگرام درحال تست تکنولوژی “راستی آزمایی” یا “فکت چکینگ Fact checking ” محتواها است.
درحال حاضر فیسبوک با 52 شرکت برای انجام راستی آزمایی همکاریمیکند. اگر یک پست بر اساس پارامترهای راستی آزمایی فیسبوک رد شود، انتشار آن در صفحهی Feed دیگر کاربران کاهش مییابد. خارج از انتظار نیست که سیاستهای اینستاگرام مشابه فیسبوک خواهد بود.
Stephanie Otway سخنگوی اپلیکیشن اینستاگرام میگوید:” رویکرد و برنامه ما بای مقابله با انتشار پستهای جعلی دقیقا همانند فیسبوک است. هنگامی که فرایند راستی آزمایی روی یک محتوا انجام شود و مشخص شود که محتوا حاوی اخبار و اطلاعات جعلی است، به جای حذف آن، ما بازدهی و توزیع آن پست را کاهش خواهیم داد.”
این بدان معناست که پستهای مارک شده توسط الگوریتمهای راستی آزمایی از صفحه اکسپلور اینستاگرام و صفحه نتایج هشتگها حذف خواهند شد اما در پیج نویسنده و منتشر کنندهی محتوا باقی خواهد ماند. اما دو تفاوت عمده بین فیسبوک و اینستاگرام وجود دارد.
محتواها در اینستاگرام مشابه پستهای فیسبوک خبری نیستند. به ویژه پستهای اینستاگرام قابلیت قراردادن لینک را همانند فیسبوک ندارند. بنابر این فیسبوک بیشتر در انتشار اخبار جعلی تشنج آفرین است و یک دروغ میتواند زندگی میلیونها نفر را تحت تاثیر قرار دهد. بر خلاففیسبوک، عکسهایی که حاوی محتوای جعلی هستند در اینستارام برچس گذاری نخواهند شد و هیچ هشداری برای کاربران اینستاگرام که میخواهند این تصاویر را به اشتراک بگذارند وجود نخواهد داشت.
همه ما میدانیم که انواع عکسها و اطلاعات غلط بخش جدایی ناپذیر در هر پلتفرم شبکههای اجتماعی است. هشدار دادن به کسانی که اخبار جعلی را در فیسبوک به اشتراک میگذارند میتواند بهترین گزینه باشد. اما شاید این آغاز اقدامات آنها است. با وجود اینکه مشکلات زیادی در رابطه با اطلاعات غلط در سیستم عاملهای فیسبوک وجود دارد، اما هنوز هم کسانی هستند که بطور جدی درحال مقابله با اخبار و اطلاعات غلط هستند.